יום שבת, 21 בינואר 2017

קוורטט של ביצים בכוסות

02/04/2015
1IMG_3388-serving1
אז כבר ברור שאני חובבת אוכל מושבעת. אני אוהבת לקרוא עליו, לדבר עליו, לכתוב עליו, להכין אותו והכי הכי בעולם, לאכול אותו. במה שקשור לאוכל הייתי אומרת שאני הרפתקנית אך לא מי יודע מה סבלנית. אם יש בזה יותר מידי שלבים או שחס וחלילה אצטרך לחכות יותר מהזמן שלוקח לי לשטוף את הכלים, לסדר את המטבח, לערוך את השולחן, לדרוך במקום ולעבור הלוך וחזור ליד הסיר כמה פעמים, אני פשוט לא אעשה את זה. אני אוהב אוכל שמדבר. לפעמים אפילו צועק. אוכל שלא משקר לי אלא אומר לי את כל האמת בפרצוף. אולי אוכל פשוט ואולי פשוט אוכל.
פה, ליד השוק ובמטבח החדש שלי, עם שיש מעץ וכיריים בלי אש אני עושה ניסיונות. מנסה גם ללמוד סבלנות. המטבח בצרפתי מעורר השראה והפרודוקטים הצרפתיים עוד יותר. ובארץ? בארץ יש לנו דברים נהדרים ואתכם וכמה שאני מתגעגעת. החלטתי לשתף אתכם בכמה מנסיונות הבישול שלי. אנסה לבחור מתכונים שניתן להכין בקלות גם בלי ליווי צמוד של השוק הצרפתי והאהוב שלי. אני מזהירה מראש שהכמויות לא תמיד יהיה מדויקות וגם הזמנים לא תמיד יהיו מדויקים אבל הכיף הוא בגילוי... והנה אני מציגה בפניכם את המתכון הראשון שאני חושפת לעולם. המתכון הזה כמו כל דבר שאני עושה בחיים, נולד בהשראת אנשים אחרים ורעיונות שמסתובבים להם בעולם (האמיתי והוירטואלי). כשאני יודעת בדיוק איפה הרעיון נולד, אציין בשם את מולידיו, כשלא, תצטרכו להכיר את הילד בשמו. ושמו של הבכור?
oeuf cocotte– ביצה בקדרה
במקרה הזה- קוורטט של ביצים בכוסות.
1IMG_3356-ingredients-sml
מה תצטרכו:
4 ביצים טריות (חופש!)
מיכל קרם פרש (שמנת חמוצה או מסקרפונה גם יעבדו)
פרוסה אחת של ג'מבון (חמון/פרושוטו ובייקון גם יהיו מצוינים)
כמה עלי תרד טריים
כמה עלי בזיליקום טריים
עגבניות מיובשות
כרישה
ביצי סלמון
עירית
פטרוזיליה
לחם מצויין (עדיף בגט טוב או כל לחם קריספי)
וכמה אורך רוח?
10 דקות להכנה ועוד בערך 13 בתנור.
המתכון הזה הוא פשוט מאין כמותו ונפלא לארוחה של שבת בבוקר עם חברים או כשסתם בא להתפנק במשהו מנחם וקל. את המנה הכנתי בכוסות קפה קטנות וזה יצא נורא יפה ונורא כיף. אתם יכולים גם להשתמש בקוקוט (כפי שהשם הצרפתי מרמז) או בכל כלי אישי שעמיד בתנור ואינו גדול במיוחד או עמוק במיוחד. כוס של הפוך קטן בבית קפה זה מושלם. אני מציעה פה שלוש וריאציות. אם יכולים לעשות את כולן או לחילופין לבחור ולערבב מה שבא לכם. פטריות יהיו מצוינות, אספרגוס, זוקני ועוד מיליון מרכיבים אחרים.
 1IMG_3377-edd_1
ובמתכונת ליל הסדר:
כוס ראשונה:
מרפדים את תחתית הכוס בחתיכות קטנות של ג'מבון. על הג'מבון מוזגים כף גדושה של קרם פרש. מתבלים בקצת מלח, פלפל ואגוז מוסקט (גם בתבלינים אתם יכולים להשתולל). מעל הקרם פרש שוברים ביצה, למרכז הכלי. מסביב לצהוב של הביצה (או בשמו הפחות נפוץ, חלמון) מניחים בזהירות עוד כף (פחות גדושה) של קרם פרש. מתבלים בעוד קצת מלח, פלפל ואגוז מוסקט (ממש קצת) ועוברים לכוס הבאה.
כוס שנייה:
מרפדים את תחתית הכוס בשכבה דקה של פרוסות דקיקות של כרישה (החלק הלבן כן?). משלב זה זה זהה לכוס הראשונה. כף קרם פרש, קצת תיבול, ביצה ועוד קצת קרם פרש לקינוח.
כוס שלישית:
לוקחים כמה עלי תרד ושניים שלושה עליי בזיליקום וקוצצים. מרפדים את הכוס בירוקים החינניים ומניחים שתי עגבניות מיובשות בצידי הכוס, על העלים. עכשיו, כמו בכוסות שקדמו, קרם פרש, ביצה ועוד קרם פרש. לא לשכוח לתבל כמובן.
כוס רביעית:
הא! פה אתם נכנסים לתמונה. דמיינו, שדרגו ואנא, ספרו לי מה עשיתם!
 1IMG_3378-in-oven-sml_1
אחרי שכל הכוסות מרופדות ואתם רואים רק את הקרם פרש הלבנבן שמחבק את הצהוב המבריק אתם תגלו שאתם לא זוכרים מה שמתם בכל כוס. באסה. תעשו לעצמכם סימן כי עוד רגע תרצו לקשט ועלול להיות עצוב עם הביצי דגים יקפצו לכוס עם הג'מבון.
אז אחרי שוידאתם מה הוא מה, מניחים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים בה מים חמים (לא רותחים) עד קצת מעל חצי מגובהה של הכוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
מחכים בסבלנות בין 10-17 דקות, תלוי כמה אם אתם אוהבים את הביצים רכות או לא ותלוי באישיות של כל תנור. תיזהרו לא לקבל ביצים קשות. המטרה היא שיהיה נוזלי.
אחרי שהחלטתם באומץ להוציא את התבנית מהתנור (בזהירות!) והגיע זמן הקישוט.
כוס ראשונה:
הג'מבון מקבל קצת פטרוזיליה ועירית קצוצים.
כוס שנייה (ואהובה עלי):
מפזרים עירית בנדיבות וכפית גדושה של ביצי דגים.
כוס שלישית:
התרד מקבל עגבנייה מיובשת קצוצה ועוד קצת בזיליקום.
כוס רביעית:
?
גם ה"קישוטים" הם לחלוטין חופשיים וכל כך כיפיים.
את הלחם קולים קלות בזמן הקישוט.
יש לחם? יש כוסות שופעות בכל טוב? לאכול! זהירות זה חם וצריך לאכול מיד.
בתיאבון
1IMG_3396-eat_1
את ההשראה לפוסט הזה קיבלתי מרייצ'ל קו הנפלאה.
http://www.rachelkhoo.com/
ועוד קרדיט נוסף לאבי הנפלא שמטפל באהבה בכל התמונות המטושטשות והעקומות שאני שולחת לו. תודה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה