אני מטורפת על סופרמרקטים. מודה! כשאני מטיילת בחו"ל אני תמיד
רצה לראות את הסופר הקרוב. אני אוהבת לראות אוכל, אני אוהבת מגוון ואני אוהבת לראות
עגלות קניות של אחרים ולדמיין מה הם הולכים לאכול הערב. הסטודנט שהולך לאכול פסטה
זריזה וזולה ממרכיבים בסיסיים. הסבא, שרגיל ליוגורט שלו ולקלמנטינות והילד שכל מה
שהוא רוצה זה שוקולד. לכל אחד מאיתנו יש הרגלי קניה שונים, יחס שונה ללמזון ובישול
אחר. כשגרתי בצרפת התוודעתי לכמויות המזון המיובא שהם קונים. בננות מברזיל, אבוקדו
ממקסיקו, פטריות מפולין, תפוזים מישראל, עגבניות ממרוקו וזה עוד לא הסוף. צבט לי
בלב לחשוב על המסע הארוך שהפירות והירקות האלה עשו עד שהגיעו לעגלת הקניות
הקומפקטית של הסופר השכונתי. מסע שהמרכיב הראשון בו היה עבודה קשה של אנשים,
שמרוויחים מעט ולעיתים לא יכולים לקנות בעצמם את מה שהם מייצרים ומגדלים. מסע באריזות
פלסטיק ואריזות קרטון במטוסי ענק מפוטמים בדלק, והשרשרת עוד ארוכה. לנו יש מזל, אנחנו
חיים במדינה עם שמש נהדרת, חקלאות משגשגת (או לכל הפחות חקלאות שיכולה לשגשג), יש
לנו ירקות נפלאים ופירות נפלאים ומגוון שהצרפתי הממוצע היה משלם הון עבורו. לצד
השפע והמגוון יש גם קשיים רבים. בזבוז המזון בארץ הוא עצום, בבית בענפים המסחריים.
לפי הדו"ח של לקט ישראל לשנת 2016 היקף אובדן המזון בישראל עומד על 2.4
מיליון טון בשנה, בשווי 19.5 מיליארד ₪. 50% מהאוכל האבוד הוא בר הצלה. זה המון !!
בתקופה בה המצב הכלכלי מחמיר מיום ליום וילדים וקשישים עניים הפך להיות ענין
שבשגרה יש לכך השפעה עצומה.
לכבוד ט"ו בשבט, שיתפתי פעולה עם ארגון לקט ולקחתי חלק בספר
מתכונים דיגיטלי, שחוגג את השפע שיש לנו פה. לקט ישראל הינו ארגון יחיד במינו
בארץ. הם לקחו על עצמם את הצלת המזון האבוד וחלוקתו למי שזקוק לו ולצערי, יש רבים
כאלה. אני מזמינה אתכם להכנס לאתר של לקט ולהכיר אותם, לקחת חלק ולעזור לשנות את
המצב, אפילו בקצת. בלינק הצורף אתם מוזמנים להרשם ולקבל את חוברת המתכונים בה אני
ועוד מובילי דעת רבים בתחום המזון שותפים.
תאכלו, תבשלו ותחגגו את השפע של הארץ. רק תזכרו שאכן, תפוזים צומחים
על העצים אך, כשהם נזרקים האדמה בוכה.
ט"ו בשבט שמח!
יסמינית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה